Stolarija

Ponosni smo na savremenu proizvodnju građevinske stolarije od kvalitetnog drveta jele, smrče i hrasta po sistemu Euronorm 2000, gde na potpuno automatizovanim mašinama proizvodimo prozore sa izoterm staklom, kao balkonska, ulazna i sobna vrata u standardnim dimenzijama ili po želji kupaca, finalno obojenim akrilnim bojama na vodenoj bazi (ekološke boje).

 

Sva građevinska stolarija okovana je najmodernijim uvoznim okovima (Roto Winkhaus) koji garantuju besprekorno funcionisanje i trajnost. Proizvodimo prozore i balkonska vrata u kombinaciji drvo-aluminijum. Aluminijumska obloga ugrađuje se u željenim bojama i nijansama, četvrtastog ili zaobljenog profila.

 

Stolarija - vrata


Masivna vrata

Masivna vrata svih dimenzija se rade od masiva jele i smrče, hrasta, mahagonija i drugih masiva vlažnosti 8-12%, po sopstvenim idejnim rešenjima ili željama kupca, okivaju kvalitetnim okovom (sa i bez sigurnosne brave), farbaju transparetnim ili pokrivnim vodenim bojama i lakovima.

 

 

 

 

Vrata folizirana melaminskim folijama

Unutrašnja stolarija se radi: teleskopski štok od čamovog lamelata obostrano obložen medijapanom 4 mm vlažnosti 8-12%, a krilo duplošperovano, na čamovom ramu 34x42 mm obostrano obloženo medijapanom 4mm sa kartonskom ispunom i folizirana melaminskom folijom u prirodnim bojama drveta. Na spoju između štoka i krila nalazi se zaptivna gumica od mekog PVC-a koja vrši termo i zvučnu izolaciju. Stolarija je okovana kvalitetnim standardnim okovom (tri brodske šarke, brava, druker i šild). Svi teleskopski štokovi se rade na širinu od 10 cm i obostranim teleskopskim lajsnama od 7 cm, štok se proširuje do širine zida medijapanom 19mm i folizira u boji vrata. Stolarija se radi (štok i teleskopska lajsna) u dve varijante ‚‚SOFT" i ‚‚RAVNA". Stolarija je atestirana kod instituta IMS na zvučnost gde zadovoljava najvišu kategoriju.

 

Furnirana vrata

Unutrašnja stolarija se radi: Štok od čamovog lamelata obostrano obložen medijapanom 4mm vlažnosti 8-12%, a krilo duplošperovano, na čamovom ramu 34x42mm obostrano obloženo medijapanom 4mm sa kartonskim ispunom i furnirano furnirom (ANAGRE, BUKVA, HRAST, JASEN, ili drugi). Na spoju između štoka i krila nalazi se zaptivna gumica od mekog PVC-a koja vrši termo i zvučnu izolaciju. Stolarija se farba u najsavremenijim farbarama za pločaste materijale poliuretanskim transparentnim bojama otpornim na habanje. Stolarija je okovana kvalitetnim standardnim okovom domaćih proizvođača (tri brodske šarke, brava, druker i šild). Svi štokovi se rade na širinu od 10 cm i obostranim pervaz lajsnama od 7 cm, štok se proširuje do širine zida medijapanom 19mm i furnira i boji kao i vrata. Stolarija se radi (štok i pervazi) u dve varijante "SOFT" i "RAVNA". Stolarija je atestirana kod instituta IMS na zvučnost gde tadovoljava najvišu kategoriju.

 

Vrata od pokrivnog poliuretana

Unutrašnja stolarija se radi: teleskopski štok od čamovog lamelata obostrano obložen medijapanom 4mm vlažnosti 8-12 %, a krilo duplošperovano, na čamovom ramu 34x42 mm obostrano obloženo medijapanom 4mm sa kartonskom ispunom. Na spoju između štoka i krila nalazi se zaptivna gumica od mekog PVC-a koja vrši termo i zvučnu izolaciju. Stolarija se farba u najsavremenijim farbama za pločaste materijale poliuretanskim pokrivnim bojama po RAL karti otpornim na habanje. Stolarija je okovana kvalitetnim standardnim okovom (tri brodske šarke, brava, druker i šild). Svi štokovi se rade na širinu od 10 cm i obostranim teleskopskim lajsnama od 7 cm, štok se proširuje do širine zida medijapanom 19 mm i boji kao i vrata. Stolarija se radi (teleskopski štok i lajsne) u dve varijante "SOFT" i "RAVNA". Stolarija je atestirana kod instituta IMS na zvučnost gde zadovoljava najvišu kategoriju.

 

Stolarija - Prozori

Ponosni smo na savremenu proizvodnju građevinske stolarije od kvalitetnog drveta jele, smrče i hrasta po sistemu Euronorm 2000, gde na potpuno automatizovanim mašinama proizvodimo prozore sa izoterm staklom, kao balkonska, ulazna i sobna vrata u standardnim dimenzijama ili po želji kupaca, finalno obojenim akrilnim bojama na vodenoj bazi (ekološke boje). Sva građevinska stolarija okovana je najmodernijim uvoznim okovima (Roto Winkhaus) koji garantuju besprekorno funcionisanje i trajnost. Proizvodimo prozore i balkonska vrata u kombinaciji drvo-aluminijum. Aluminijumska obloga ugrađuje se u željenim bojama i nijansama, četvrtastog ili zaobljenog profila.

 

Fasadna stolarija

Fasadna stolarija se radi od lameliranog drveta (jele i smrče, hrasta ili mahagonija) vlažnosti 8-12%. Lamela je EUROBLOK čiji je poprečni presek 68x81 mm. Stolarija se obrađuje na najsavremenijim mašinama i profiliđše se u EURO FALC 2000. Na spoju između štoka i krila nalaze se zaptivne gumice od mekog PVC-a koje omogućavaju termo i zvučnu izolaciju. Stolarija je zastakljena termopan staklom 4/12/4 ili nekim drugim staklom. Stolarija je okovana kvalitetnim roto okovom koji omogućava otvaranje oko vertikalne i horizontalne ose. Stolarija se farba u najsavremenijim komorama transparentnim ili pokrivnim vodenim bojama i lakira vodenim lakom otpornim na atmosferske uticaje i UV zračenje.

 

Kontinualna fasada Sistem "Zidar"

Kontinulana fasada se radi od lameliranih vertikalnih i horizontalnih drvenih elemenata jele i smrče ili drugog drveta čija je osnovica 50 mm a presek lamele se izračunava u zavisnosti od horizontalnih i vertikalnih podela i rastojanjima u njima, kao i koeficijenata vetrova prema kojim je fasada okrenuta. Drveni horizontalni i vertikalni profili međusobno se spajaju "HOFFMANOVIM" PVC elementima u obliku lastinog repa. Drveni profili se sa spoljašnje strane oblažu aluminijumskim profilima po sistemu "ZIDAR" i oni ne spadaju u noseću konstrukciju. Između drvenih i aluminijumskih profila nalazi se meki PVC koji razdvaja dva raznorodna materijala od različitog stepena provodljivosti toplote. Ovakav sistem izrade fasade sa unutrašnje strane odaje toplinu drveta a sa spoljašnje strane aluminijum daje snagu metala. Sistem takođe omogućava da se u podeli polja ugradi prozor u sistemu drvo-aluminijum, jedno od najsavremenijih rešenja u proizvodnji fasadne stolarije. Sistem takođe nije ograničen da se zavesa postavlja samo u jednoj liniji već i pod uglom od 90°. Ispuna fasade se radi od termopan stakla 4/12/4 ili 6/12/4 do 26 mm debljine kao i panelima u kombinaciji drvo aluminijum i zaptivanje se vrši preko zaptivača od mekog PVC-a. Ovakva struktura nema ograničavajućih elemenata ni po visini ni po širini tako da se može nadovezivati u beskonačnost pošto se prenošenje vertikalnih sila prenosi na ploče zgrade.

 

Enterijer i pregrade
Da Vam prava asocijacija na opremanje životnog i poslovnog prostora ne bude haos nego zadovoljstvo, već godinama brine "Naša Škola" . Više nije dovoljno reći lider, nego tim koji poput lego kockica gradi enterijer Vaših snova. Na Vama je samo da zamislite, osmislite i izaberete. Inovativna politika i mogućnost poslovanja po principu "ključ u ruke" olakšaće posao stručnjacima, arhitektama, dizajnerima, stolarima...

Copyright © 2007-2011 Zidar All Rights Reserved
By Labs4Design

Predstavništvo

Južni bulevar 1a
tel/fax: 011/2440-524 i 2440-528
"Naša škola" 011/8722-120
office@zidar.co.rs

Sedište

Srbija, Negotin, Radujevački put bb
tel/fax: 019/544-090; 019/541-101
office@zidar.co.rs